+48 781 08 78 08 ik fb @

Aktualności


z15026357QPieczona piers z indyka

(zacząć przygotowywać 3 dni wcześniej!)
Marynata: w wodzie (na 4 kawałki udźca ok. 2 litry wody) zagotować marynatę, czosnek pokrojony drobno i liść laurowy. Jak ostygnie włożyć mięso, schować do lodówki na 1-3 dni. Po tym czasie, przed pieczeniem mięso natrzeć nowa marynatą: czosnek + vegeta, upiec w rękawie do pieczenia, czas ok. 1h 20 min w 180-200*C.

produkt lub potrawa waga [g] waga rynkowa[g] miara domowa energia [kcal] białko [g] tłuszcze [g] węglow. og.[g]
PIECZEŃ Z INDYKA PO STAROPOLSKU
Marynata Staropolska 10 10 łyżka 11.3 0.2 0.1 2.3
Czosnek 12 14 2*średni ząbek 17.5 0.8 0.1 3.9
liść laurowy 3 3 3*sztuka 9.4 0.2 0.3 2.3
przyprawa "vegeta natur" 10 10   9.0 0.2 0.0 2.3
Mięso z udźca indyka, bez skóry 680 680 4*kawałek 707.2 131.9 19.0 0.0
Suma: 715 717   754.4 133.3 19.5 10.8

Wszelkie prawa zastrzeżone / All rights reserved

RealizacjaMabu.pro Film & Design