+48 781 08 78 08 ik fb @

Aktualności

Ostatni szum dotyczący spożycia mięsa czerwonego i jego wpływu na zachorowalność na raka m.in. jelita grubego w bardzo przystepny i przejrzysty sposób przedstawia Fundacja Nutricia:

"Ostatnio było głośno na temat raportu Międzynarodowej Agencji Badań nad Rakiem (IARC), agendy Światowej Organizacji Zdrowia (WHO). Wyniki analizy zakwalifikowały przetworzone produkty mięsne do najwyższej kategorii czynników rakotwórczych. Jakie jeszcze są wnioski z raportu? Zapoznajcie się z infografiką!"

Źródło: https://web.facebook.com/FundacjaNutricia/photos/pcb.1038869446135009/1038867999468487/?type=3&theater

12232732 1038867999468487 12714942642071533 o

12238179 1038868016135152 6698769296725890746 o

12240881 1038868009468486 2268073343040664536 o

WNIOSEK: Tak, jeść mięso czerwone, najlepiej przygotowane samemu poprzez pieczenie, duszenie, ale w ograniczonych ilościach! Np. 1x tydz. (w przypadku zdrowych dorosłych) i jak najmniej przetworzonego mięsa (wędzonego, czy peklowanego - różowego!, kiełbas, wędlin, pasztetów, wątrobianek, mortadeli, metek cebulowych). Zamiast kupować często drogie i mało zdrowe wędliny, możemy przygotować je samemu w szybki, prosty i dużo tańszy sposób! Np. http://www.pelnytalerz-dietetyk.pl/index.php/przepisy-szybko-smacznie-zdrowo/54-wedlina-drobiowa-pieczona-w-majeranku-wlasnej-roboty

 

Wszelkie prawa zastrzeżone / All rights reserved

RealizacjaMabu.pro Film & Design